Licht op Legal: De NIS2 richtlijn: Wat betekent de richtlijn voor uw onderneming en wat moet u doen?

13-06-2023

Dit is aflevering 86 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Michael Reker, advocaat Information Technology en Privacy bij Van Benthem & Keulen, in op de NIS2 richtlijn.

Begin 2023 is de NIS2-richtlijn (Network and Information Security Directive) in werking getreden. Het doel van de NIS2 richtlijn is om de cyberbeveiliging en de weerbaarheid van essentiĆ«le sectoren in de Europese Unie (EU) te verbeteren en beschermen. Op 17 oktober 2024 moet de richtlijn geĆÆmplementeerd zijn in Nederland en de rest van de EU.

In deze podcast bespreekt Michael de nieuwe richtlijn. Daarnaast geeft hij aan voor welke ondernemingen de richtlijn geldt en welke gevolgen de richtlijn heeft voor deze ondernemingen en hun bestuurders. Michael sluit de podcast af met praktische tips en geeft aan wat u nu al zou moeten doen.

Wilt u meer weten over de NIS2 richtlijn? Neem dan contact op met Michael Reker.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)