Michael Reker
Advocaat Information Technology en Privacy

Michael Reker

Advocaat Information Technology en Privacy

Michael Reker is sinds februari 2023 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroepen Information Technology en Privacy.

Na zijn studies rechten en informatica is Michael in 2012 zijn carrière als ICT & Privacy advocaat begonnen bij Brinkhof. In 2017 heeft hij de overstap gemaakt naar Pot Jonker Advocaten. Michael is in 2016 en 2017 ook als bedrijfsjurist gedetacheerd geweest bij Accenture op de privacy en compliance afdeling.

Michael is een allround ICT & Privacy advocaat en houdt zich bezig met de volle breedte van de ICT & Privacy praktijk. Hij heeft ruime ervaring met het begeleiden van (middel)grote ondernemingen, (lokale) overheden en zorginstellingen als het gaat om complexe onderwerpen op het gebied van ICT sourcingprojecten, privacy en de verwerking van persoonsgegevens (zoals het opstellen van beleid, introductie van nieuwe technologieën of datalekken), intellectueel eigendom en gereguleerde markten.

Daarnaast begeleidt Michael cliënten bij (voorafgaande) onderzoeken en (bezwaar)procedures bij toezichthouders (waaronder de Autoriteit Persoonsgegevens, Autoriteit Consument & Markt en het Commissariaat voor de Media), alsook bij civiele procedures over ICT & Privacy (zoals over mislukte ICT sourcingprojecten of over inzageverzoeken ten aanzien van persoonsgegevens). Verder doceert Michael regelmatig over het privacy recht en de verwerking van persoonsgegevens.

Wat Michael mede onderscheidt als advocaat is dat hij ook afgestudeerd informaticus is. Hierdoor kan hij voor cliënten een brug vormen tussen de praktijk en de juridische vertaling daarvan.

Specialismen

  • IT contracten
  • Privacy recht
  • E-commerce
  • Internetrecht
  • Aanbestedingsrecht
  • Telecommunicatierecht
  • Intellectueel eigendomsrecht
  • Sourcingprojecten

Meer over Michael Reker

Naast zijn studie rechten heeft Michael ook een studie informatica afgerond. Michael verzorgt regelmatig lezingen over ICT & Privacy gerelateerde onderwerpen en publiceert met regelmaat artikelen in vakbladen.

Michael is lid van de Vereniging voor Privacyrecht Advocaten (VPR-A), de Vereniging voor Privacyrecht (VPR), de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnology en Recht (NVVIR) en de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR).