Licht op Legal: De nieuwe Richtlijn Consumentenkrediet: Wat verandert er en wat kunt u als kredietverstrekker nu al doen?

11-06-2024

Dit is aflevering 109 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Dennis Apperloo, advocaat en associate partner Banking & Finance, in op een aantal ontwikkelingen rond consumentenkrediet. 

Vanaf 20 november 2025 moet de nieuwe Richtlijn Consumentenkrediet geïmplementeerd zijn in wet- en regelgeving. Vanaf 2026 wordt de nieuwe Richtlijn in Nederland toegepast. In deze podcast bespreekt Dennis wat er gaat veranderen en welke impact dit heeft voor bedrijven. Zo gaat hij onder meer in op 'buy now, pay later', geautomatiseerde kredietacceptatie en het gewijzigde toepassingsbereik van de Richtlijn. Daarnaast heeft de AFM onlangs een boete aan Tinka opgelegd. Dennis legt uit waarom deze boete werd opgelegd en wat dit betekent voor de praktijk. Dennis sluit de podcast af met praktische tips voor bedrijven die consumentenkrediet aanbieden en met de ontwikkelingen van de nieuwe Richtlijn te maken krijgen. 

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Dennis Apperloo.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)