Licht op Legal: De Grossmann-doctrine: Hoe zat het ook alweer en welke veranderingen zie je in de praktijk?

05-04-2022

Dit is aflevering 57 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Walter Engelhart, partner en advocaat Aanbestedingsrecht bij Van Benthem & Keulen, in op de Grossmann-doctrine.

Aanbestedingen verlopen niet altijd vlekkeloos. Het komt regelmatig voor dat partijen die meedoen aan een aanbesteding het niet eens zijn met de spelregels van de aanbesteding. Partijen moeten dit zo vroeg mogelijk in het proces aangeven. Dit is in de Grossmann-doctrine (leerstuk van de rechtsverwerking) vastgelegd. In de praktijk lijkt het erop dat er momenteel wat losser wordt omgegaan met de Grossmann-doctrine. Hoe zit dat?

In deze podcast bespreekt Walter de Grossmann-doctrine. Daarnaast schetst hij aan de hand van uitspraken van het afgelopen jaar, drie situaties waarin de rechter losser lijkt om te gaan met de Grossmann-doctrine. Walter sluit de podcast af met concrete tips voor zowel aanbestedende diensten als inschrijvers.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Walter Engelhart.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)