Licht op Legal: Is de coronacrisis een onvoorziene omstandigheid waardoor een onderhandeling open- of afgebroken kan worden?

17-11-2020

Dit is aflevering 24 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Marcel Ruygvoorn, partner en advocaat Commercial Contracting & Dispute Resolution bij Van Benthem & Keulen, in op de vraag: in hoeverre vormt de coronacrisis een onvoorziene omstandigheid waardoor onderhandelingen, ook nog in een ver gevorderd stadium, kunnen worden open- of afgebroken?

De coronacrisis heeft een behoorlijke impact op bedrijven. Veel bedrijven waren net voor de crisis gestart met het onderhandelen over contracten. Maar wat als je nu vanwege de coronacrisis de onderhandeling wilt stoppen of openbreken?

In deze podcast bespreekt Marcel, die een proefschrift schreef over het afbreken van onderhandelingen, hoe het afbreken van onderhandelingen werkt en wat onvoorziene omstandigheden kunnen zijn. Vervolgens bespreekt Marcel wanneer de coronacrisis een mogelijke reden zou kunnen vormen om contracten open- of af te breken en geeft hij praktische tips aan bedrijfsjuristen.

Heeft u vragen over het open- of afbreken van onderhandelingen of wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Marcel Ruygvoorn.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)