Licht op Legal: Commerciële contracten: Wat legt u wel en niet vast en vooral: hoe schrijft u het op?

23-01-2024

Dit is aflevering 100 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Marcel Ruygvoorn, partner en advocaat Commercial Contracting & Dispute Resolution bij Van Benthem & Keulen en tevens bijzonder hoogleraar Nationaal en Internationaal Commercieel Contracteren aan de Universiteit Utrecht, in op het opstellen van commerciële contracten.

Bij het opstellen van commerciële contracten gaat er veel mis, zo ervaart Marcel Ruygvoorn in zijn praktijk. Aan de hand van voorbeelden, over onder andere ontbindingsclausules en garanties, bespreekt Marcel wat er mis kan gaan als er onvoldoende aandacht besteed wordt aan de bewoordingen en de verhouding tot de wet. Daarnaast legt Marcel uit waar organisaties vooral op moeten letten als zij een contract opstellen. Marcel sluit de podcast af met een aantal praktische tips.

Wilt u meer weten over commercieel contracteren of heeft u een vraag? Neem dan contact op met Marcel Ruygvoorn. Ook wijzen wij graag op het boek ‘Contracten in de praktijk’ dat Marcel recentelijk schreef en vanaf nu verkrijgbaar is via Wolters Kluwer webshop. Het boek bevat een overzicht van de meest voorkomende contractsbepalingen en legt de werking ervan uit aan de hand van praktische voorbeelden. Daarnaast bevat het boek onder andere een hoofdstuk over de werking van algemene voorwaarden en per hoofdstuk vindt u handige 'tips & tricks'.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)