Licht op Legal: Commerciële Contracten: Hoe maakt u ze eenvoudiger?

21-03-2023

Dit is aflevering 80 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Marcel Ruygvoorn, partner en advocaat Commercial Contracting & Dispute Resolution bij Van Benthem & Keulen en tevens bijzonder hoogleraar Nationaal en Internationaal Commercieel Contracteren aan de Universiteit Utrecht, in op de complexiteit en omvang van commerciële contracten vandaag de dag.

Commerciële contracten worden steeds ingewikkelder. Wat vroeger op de ‘achterkant van een bierviltje’ werd geregeld, vereist nu vaak een duimdik contract. Waar komt deze ontwikkeling vandaan en wat betekent dit voor de dagelijkse praktijk? In deze podcast bespreekt Marcel enerzijds de uitkomsten van zijn (wetenschappelijk) onderzoek onder een representatieve groep bedrijfsjuristen en general counsel bij nationale en internationale bedrijven. Anderzijds legt Marcel aan de hand van praktijksituaties uit waardoor de contracten steeds ingewikkelder worden en bespreekt hij wat bedrijfsjuristen kunnen doen om dit te voorkomen. Marcel sluit de podcast af met praktische tips.

Bent u benieuwd naar het onderzoek van Marcel Ruygvoorn? Vraagt u dan vrijblijvend het e-book van zijn oratie ‘Less is more; voldoet ons contractenrecht nog?’ op.

Wilt u meer weten over commercieel contracteren of heeft u een vraag? Neem dan contact op met Marcel Ruygvoorn.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)