Licht op Legal: Actuele ontwikkelingen huurrecht, waaronder einde kortlopende contracten en doorrekenen van inflatie in de huurprijs: Wat moet u weten?

06-02-2024

Dit is aflevering 101 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Justine van Lochem, partner en advocaat huurrecht bij Van Benthem & Keulen en tevens bijzonder hoogleraar Huurrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, in op enkele actuele ontwikkelingen in het huurrecht voor woonruimtes en bedrijfsruimtes. 

Het huurrecht is volop in beweging. Deze periode gaan een aantal nieuwe wetten en regels in. Daarnaast is een aantal belangrijke uitspraken gepubliceerd.

In deze podcast bespreekt Justine onder andere de ontwikkelingen rond huurovereenkomsten voor woonruimtes, bedrijfsruimtes en wat te doen bij renovatie. Zo gaat zij, op basis van recente rechtspraak, in op de jaarlijkse huurverhoging van huurprijzen voor bedrijfsruimtes aan de hand van de inflatie. Justine sluit de podcast af met twee concrete tips.

Wilt u meer weten over huurrecht en de ontwikkelingen of heeft u een concrete vraag? Neem dan contact op met Justine van Lochem.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)