Wetsvoorstel Wet Franchise aangeboden aan de Tweede Kamer

12-02-2020

Het wetsvoorstel Wet Franchise is gisteren (11 februari 2020) door de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, aan de Tweede Kamer aangeboden, zo is te lezen op de website van de Rijksoverheid. Op de website van de Raad van State is hier het wetsvoorstel alsmede het advies van de Raad van State in te zien. 

Het wachten is nu op de behandeling in de Tweede Kamer. Tijdens het "BOVAG Franchise Debat" vandaag (12 februari 2020) sprak de staatssecretaris de hoop uit dat de wet spoedig in werking zal treden. Wij hopen vooral dat het wetsvoorstel de aandacht krijgt die het verdient. Zoals eerder geconcludeerd, bevat het wetsvoorstel nog open normen die, indien mogelijk, reeds nu al zoveel mogelijk besproken dienen te worden.

Zoals in onze eerdere Legal Update te lezen was, heeft de Raad van State half december 2019 geadviseerd. Met het indienen van het wetsvoorstel is ook het advies van de Raad van State openbaar geworden. Wij inventariseren op dit moment welke wijzigingen zijn doorgevoerd naar aanleiding van de reacties die zijn ingediend in de internetconsultatie en het advies van de Raad van State. We stellen u daarvan graag op de hoogte in onze volgende Legal Update.

We houden u op de hoogte via onze Legal Updates.

Dit is een Legal Update van Mariska Nijenhof-Wolters en Sonja Kruisinga.

Download als pdf

Specialist(en)