Nieuwe versie VBK Transitie App vanwege de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

18-10-2019

Vanaf vandaag is een nieuwe versie van de VBK Transitie App live. De app is nu helemaal klaar voor de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

Met de VBK Transitie App berekent u niet alleen de nieuwe transitievergoeding zoals die geldt per 1 januari 2020, maar ook de huidige transitievergoeding. De huidige transitievergoeding blijft namelijk van belang. Waarom? Bijvoorbeeld als er sprake is van “overgangsrecht”. Het overgangsrecht is van toepassing als een ontslagvergunningsaanvraag of ontbindingsverzoek wordt ingediend in 2019, maar de arbeidsovereenkomst eindigt in 2020.

Met de VBK Transitie App kunt u op een makkelijke en efficiënte manier ontslagvergoedingen berekenen. Verder biedt de app de mogelijkheid om berekeningen op te slaan of te voorzien van een volledig uitgewerkte specificatie die via e-mail te exporteren is. Daarnaast bevat de app ook een toelichting, waarin kort de regels rondom de transitievergoeding op een rij worden gezet. Kortom, met de VBK Transitie app heeft u altijd snel en nauwkeurig alle actuele informatie rond de transitievergoeding tot uw beschikking

De VBK Transitie App is in 2015 ontwikkeld door de advocaten van onze praktijkgroep Arbeid & Pensioen en wordt al jaren veel gebruikt door professionals in het arbeidsrechtelijke werkveld.

U kunt de app kosteloos downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Dit is een Legal Update van Anne Havekort en Pieter Mantel.

Download als pdf

                                                                             

Specialist(en)