Studentstage VBK
Wij
maken
legal
Uitdagend

De Van Benthem & Keulen studentstage

Ben je universitair rechtenstudent in de laatste fase van je studie? Heb jij zin om bij een ambitieus en innovatief fullservice kantoor een studentstage te volgen? Dat kan. Wij bieden verschillende mogelijkheden.

Advocatuur

Binnen de advocatuur van Van Benthem & Keulen bieden wij de mogelijkheid om via een brede- of focusstage van zes weken kennis te maken met ons kantoor

  • Brede stage: Kies je voor een brede stage, dan werk je voor verschillende praktijkgroepen. Zo krijg je in korte tijd een goed beeld van de advocatuur en ons kantoor. Door een brede stage kun je ontdekken welke rechtsgebieden jou aanspreken.
  • Focusstage: Ben je ervan overtuigd dat jouw keuze vaststaat en wil je stage lopen bij een specifieke praktijkgroep? Kies dan voor een focusstage. Hierdoor krijg je een goed beeld van de alledaagse praktijk binnen het rechtsgebied van jouw keuze en van ons kantoor. Een focusstage is afhankelijk van beschikbaarheid. Vermeld jouw voorkeur bij de sollicitatie.

Notariaat

Indien je kiest voor een stage binnen het notariaat van Van Benthem & Keulen dan maak je kennis met alle facetten van het notariaat binnen corporate en commercial real estate, krijg je een goed beeld van de alledaagse praktijk en werk je nauw samen met de advocaten en kandidaat-notarissen van Van Benthem & Keulen.

Hebben wij jouw interesse gewekt?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij gaan ervan uit dat je goede studieresultaten hebt en dat je mee wilt én kunt in onze manier van werken. Dat betekent dat je het in je hebt om een uitstekende advocaat of kandidaat-notaris te worden, dat je ambitieus bent, actief en sociaal vaardig. Als je over die kwaliteiten beschikt dan kun je bij ons ervaren hoe het is om op topniveau in de advocatuur en het notariaat te werken.

VBK studentstage

Mijn stage bij VBK: Els van Bruggen aan het woord!

In het voorjaar van 2019 heb ik stage gelopen bij VBK. Los van de uiteenlopende juridische expertises kenmerkt VBK zich door een open en toegankelijke sfeer. Als stagiair is er veel mogelijk. Binnen zes weken leer je zowel het vak als het kantoor goed kennen. Wil je mee naar een cliëntbespreking, zitting of activiteiten van de Jonge Balie? Vraag het en het wordt geregeld. Vind je het leuk om collega’s laagdrempelig te leren kennen? Schuif tijdens de lunch aan bij verschillende secties, drink een drankje op de wekelijkse kantoorborrel en stel al je vragen tijdens de studentstagiairlunch met directeur Johan Koggink. Na afloop van de stage zijn er diverse mogelijkheden om aan kantoor verbonden te blijven. Zo kon ik zelf direct aan de slag als advocaat!

Wat bieden wij jou

  • Meewerken in zaken: Tijdens de stageperiode krijg je een vaste begeleider. Een advocaat-stagiaire die zorgt dat je kennismaakt met de vele facetten van ons vak en bij wie je altijd met vragen terecht kunt. Bij Van Benthem & Keulen laten we je meedraaien met zaken die op dat moment spelen. Als het kan, ga je zelfs mee naar zittingen en neem je deel aan besprekingen met onze cliënten. Daarnaast werk je inhoudelijk mee aan zaken: je stelt notities, adviezen en concept processtukken op en doet jurisprudentie- en literatuuronderzoek.
  • Vakkennis en mensenkennis: Als studentstagiair (brede stage) neem je deel aan de wekelijkse lunches van de verschillende praktijkgroepen. Ook bij een focusstage kun je hier desgewenst aan deelnemen. Tijdens deze lunches bespreken de deelnemers hun nieuwe zaken, recente jurisprudentie en literatuur. Je bent welkom bij andere vakgerichte en sociale activiteiten van ons kantoor, zoals inhouse-cursussen en de wekelijkse kantoorborrel. Verder betrekken we je bij de activiteiten van de Jonge Balie, waaronder de maandelijkse borrel, lezingen, pleitoefeningen en feesten. Kortom: je krijgt bij ons een stage mét inhoud en een eerste kennismaking met het leven als advocaat of kandidaat-notaris.
  • Evaluatie en eindbeoordeling: Tijdens je stage krijg je inzicht in wat er goed gaat en krijg je aanwijzingen hoe je je verder kunt verbeteren. Na de stage volgt een mondelinge evaluatie en een schriftelijke eindbeoordeling. Als je de stage als vak wilt inbrengen, schrijf je ook een kort stageverslag.
  • Uitstekende stageregeling: Een stage duurt zes weken en is op fulltime basis. Je ontvangt daarvoor een vergoeding van €750,00 bruto. Het is in overleg mogelijk om tijdens de stage één vak te volgen. Dit maakt de keuze voor de stageperiode makkelijker en voorkomt dat jouw stage tot studievertraging leidt.

Solliciteren?

Wil jij graag met ons kantoor kennismaken via een brede- of focusstage? Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren. Dit kan door een motivatiebrief, jouw cv, je cijferlijst en je stagebeoordelingen te sturen naar werken@vbk.nl, ter attentie van Marga Fennema.

Vermeld in je motivatiebrief welke periode je beschikbaar bent en waar je voorkeur naar uit gaat: een brede- of focusstage.