Rogier Simons
Professional Support Lawyer Zorg & Sociaal domein

Rogier Simons

Professional Support Lawyer Zorg & Sociaal domein

Rogier Simons is sinds februari 2023 als professional support lawyer (niet ingeschreven op het tableau) werkzaam bij Van Benthem & Keulen in het team Zorg & Sociaal domein. 

In 2021 heeft Rogier de master gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam afgerond, waarna hij is gestart met een promotieonderzoek aan het AmsterdamUMC. Zijn onderzoek gaat over de juridische aspecten van vaccinatie, toegespitst op drang- en dwangtoepassing in het vaccinatiebeleid. 

Rogier is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht en houdt zich bezig met vraagstukken en geschillen aangaande samenwerking in de gezondheidszorg (conflicten tussen zorgaanbieders onderling), toezicht en handhaving (trajecten met de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)), zorgcontractering en regulering. 

Daarnaast adviseert Rogier zorginstellingen over algemene gezondheidsrechtelijke kwesties, volgend uit zorgspecifieke wetgeving (WGBO, Wet BIG, Wkkgz). 

Specialismen

  • Civiel- en bestuursrechtelijk gezondheidsrecht
  • Zorgcontractering
  • Samenwerking
  • Toezicht- en handhaving
  • Medisch tuchtrecht
  • Kwaliteit van zorg 

Meer over Rogier Simons

Rogier is lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en is als docent gezondheidsrecht verbonden aan de Faculteit Geneeskunde (AmsterdamUMC) en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (Universiteit van Amsterdam). Rogier publiceert regelmatig wetenschappelijke artikelen op het gebied van het gezondheidsrecht.