Van Benthem & Keulen wint Computable Award 2018 met Legal Tech: de Litigation Valuator!

31-10-2018

Van Benthem & Keulen wint met de Litigation Valuator voor de tweede keer de prestigieuze Computable Award. De Litigation Valuator is verkozen tot “Beste ICT project in het MKB in 2018”.

Marcel Ruygvoorn, partner-advocaat bij Van Benthem & Keulen en bedenker van de Litigation Valuator: ‘Wij zijn er trots op dat wij deze mooie ICT prijs gewonnen hebben. Het begon allemaal 2 jaar geleden. Wij zagen in de markt een toenemende behoefte ontstaan naar transparantie bij procederen. Zowel bedrijfsjuristen als ondernemers wilden af van de financiële ‘blackbox’. Moet ik nu wel of niet procederen en weegt het financiële belang op tegen de advocaatkosten?
De Litigation Valuator maakt een einde aan deze “blackbox”. Fantastisch dat wij nu hiervoor de erkenning krijgen met deze prijs!’

Tijdens een spetterende award show in de Jaarbeurs in Utrecht werden de winnaars van de Computable Awards bekendgemaakt. In een volle zaal met automatiseringsdeskundigen wist Van Benthem& Keulen de belangrijkste ICT-prijs van Nederland in de wacht te slepen.
Een deskundige vakjury was voor 50 procent verantwoordelijk voor deze uitkomst, de andere helft werd door publieksstemmen bepaald. Van Benthem & Keulen had met een gemiddelde van 26,38% de hoogste score in de categorie.

Directeur Johan Koggink: ‘Wij zijn zeer vereerd en ook trots om als kantoor opnieuw de Computable Award te mogen ontvangen. Het geeft ons een bevestiging dat we goed bezig zijn. We praten niet alleen over Legal Tech, we laten Legal Tech voor onze cliënten werken. Met de VBK Transitie App, nu 2 jaar geleden, hebben wij de eerste stap gezet. Daarvoor werden we beloond met de Computable Award. Nu winnen wij opnieuw de Computable award met de Litigation Valuator.’

De Litigation Valuator is een webapplicatie en tool waarmee Van Benthem & Keulen haar cliënten vooraf inzicht geeft in het proces en de prijs voor een civiele procedure bij een zakelijk geschil.

Koggink: ‘De omgeving van de advocatuur verandert en dat heeft invloed op de manier waarop ons beroep wordt uitgeoefend en op de samenwerking met cliënten. We willen niet krampachtig vasthouden aan de traditionele werkwijzen, want de markt vraagt om innovatie. Wij gaan mee met onze tijd en investeren in de toekomst. Wij willen topkwaliteit bieden aan onze cliënten.
Dat start met goed luisteren naar hun wensen en tevens onderzoeken wat Legal Tech hier kan betekenen. En daarvoor worden wij met deze prijs beloond door de ICT wereld, en nog belangrijker, door onze cliënten. Want Van Benthem & Keulen wil haar cliënten de kwaliteit en expertise bieden die men kan en mag verwachten van een topkantoor. Daar zetten wij ons met ruim 80 juridische professionals dagelijks voor in.