Van Benthem & Keulen stopt per 1 juli 2024 met de dienstverlening van de praktijk Familie- en Erfrecht

26-03-2024

Het Dagelijks bestuur van Van Benthem & Keulen heeft besloten om 1 juli 2024 de dienstverlening van Familie- en Erfrecht te beëindigen en de praktijk op een zorgvuldige en gestructureerde wijze af te bouwen. Dit besluit heeft geen invloed op de bestaande cliënten die momenteel gebruik maken van onze zakelijke dienstverlening van Van Benthem & Keulen.

Redenen voor besluit

Het besluit om te stoppen met de dienstverlening van Familie- en Erfrecht is een strategisch besluit. De kernactiviteiten van Van Benthem & Keulen zijn met name gericht op de zakelijke dienstverlening. In deze markt ziet zij de komende jaren mooie uitdagingen en groeikansen. Met de Familie- en Erfrecht dienstverlening richtte het kantoor zich op de particuliere markt. De particuliere markt kent andere uitdagingen dan de zakelijke markt en de synergie met de kerndienstverlening van Van Benthem & Keulen is zeer beperkt. 

Gijs van Wijgerden, CEO Van Benthem & Keulen: "Het besluit om te stoppen met onze Familie- en Erfrecht dienstverlening is voor ons kantoor een heel lastig besluit geweest. In de lange historie van kantoor heeft het team Familie- en Erfrecht een mooie praktijk opgebouwd. Echter, we constateren dat de samenwerking met andere praktijkgroepen, vanwege de specifieke expertise, gering is en dat Familie- en Erfrecht minder past in de toekomstige positionering van ons kantoor'.

Consequenties voor bestaande cliënten

De invloed op bestaande cliënten van de praktijk Familie- en Erfrecht is beperkt en zij zijn intussen allemaal geïnformeerd. Een deel van het team Familie- en Erfrecht zal de praktijk voortzetten bij Hans Advocaten in Utrecht. 

Gijs van Wijgerden: "Van Benthem & Keulen ziet het als haar verantwoordelijkheid om, als een gerespecteerd advocaten- en notariskantoor, haar dienstverlening vanuit Familie- en Erfrecht aan onze cliënten zorgvuldig af te ronden en resterende dossiers correct over te dragen. Daar zullen wij samen met het team Familie- en Erfrecht de komende maanden zorg voor dragen."

Contact

Voor meer informatie en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met manager Marketing & Communicatie: Carida Kleijn via caridakleijn@vbk.nl of 06-20602847.

Specialist(en)