Van Benthem & Keulen heeft Mecal juridisch begeleid bij de verkoop van haar hightechdivisie aan Vado Beheer, het investeringsvehikel van Van Doorne

29-07-2021

Mecal heeft haar hightechdivisie verkocht aan Vado Beheer, het investeringsvehikel van de Brabantse zakenfamilie Van Doorne. Richard Jungman, algemeen bestuurder van Mecal, heeft daarbij een minderheidsbelang gekregen in de hightechdivisie.

Van Benthem & Keulen heeft (de aandeelhouders van) Mecal juridisch begeleid bij deze verkoop. Hightech-ingenieursbureau Mecal, dat met vestigingen in Eindhoven, Enschede en Zuid-Korea ook aanwezig is in de Verenigde Staten, Taiwan en Japan, is actief op het gebied van halfgeleiders, nanotechnologie, de medische sector en de windenergie-industrie. De hightechdivisie van Mecal is onder meer werkzaam voor ASML en is tevens toeleverancier van Cymer, de Amerikaanse dochter van ASML. Cymer ontwikkelt lasertechnologie die cruciaal is voor de ontwikkeling van het ultraviolette licht waarmee de euv-machines van ASML de chips belichten. Mecal werkt ook voor grote concerns zoals Samsung en Intel.

De windenergiedivisie van Mecal gaat met zo’n 20 werknemers in Enschede zelfstandig verder.

Het VBK dealteam bestaat uit Steven Storm en Ilse Berends.

Specialist(en)