Studenten adviseren ondernemers in nieuwe “Law Clinic” van Universiteit Utrecht en Van Benthem & Keulen

18-06-2020

De Utrecht Law Clinic brengt binnenkort talentvolle rechtenstudenten en jonge ondernemingen bij elkaar. De nieuwe Law Clinic is een initiatief van de Universiteit Utrecht en Van Benthem & Keulen advocaten en notariaat. De Utrecht Law Clinic richt zich op start-ups en scale-ups in de provincie Utrecht.

Rechtenstudenten doen waardevolle werkervaring op en ondernemers worden geholpen met gedegen juridische adviezen, of met bijstand in een juridische procedure. Dit alles onder professionele pro bono begeleiding van docenten rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht en de juridische professionals van Van Benthem & Keulen.

Verbinding en maatschappelijke betrokkenheid

De twee partners zoeken bewust de verbinding met de maatschappij. Willem Janssen, docent rechtsgeleerdheid: “Deze vorm van leren, deelname aan een clinic en juridisch advies geven aan echte cliënten, speelt wereldwijd een groeiende rol in rechtenonderwijs. Tegelijkertijd bouwt de clinic binnen het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht voort op een traditie van maatschappelijk engagement bij wetenschappers en studenten.”

Ook bij Van Benthem & Keulen staat maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. Directeur Johan Koggink en Partner/Advocaat Marcel Ruygvoorn: “Wij geloven dat Legal start met juridische topkwaliteit. Onze markt vraagt tegelijkertijd naar duurzame oplossingen en innovatieve toepassingen. Gevorderde rechtenstudenten en experts uit de praktijk kunnen elkaar versterken, samen de bestaande juridische kennis verrijken en verbinden met de juridische uitdagingen van  start-ups en scale-ups.”

Kennis toegankelijk maken

Door zich te richten op start-ups en scale-ups wil de Utrecht Law Clinic kennis toegankelijk maken voor jonge bedrijven die nog geen eigen legal afdeling hebben, maar wel met interessante juridische uitdagingen kampen. Deelnemende rechtenstudenten leren goed luisteren, adviseren en juridische kennis en business met elkaar te verbinden. Zowel cliënten als studenten komen tot bloei in de Utrecht Law Clinic.

Wilt u meer weten of wilt u zich inschrijven? Klik dan hier.

Download persbericht