Dag van het Erfrecht op 17 juni 2022

09-06-2022

Op vrijdag 17 juni 2022 is de Dag van het Erfrecht. Dit is een gezamenlijk initiatief van een aantal verenigingen, waaronder de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators. Deze dag wordt georganiseerd om het belang van een deskundige begeleiding bij de afwikkeling van erfenissen onder de aandacht te brengen.

Thema 'Het samengestelde gezin'

Vorig jaar stond tijdens de Dag van het Erfrecht het onterfde kind centraal. Dit jaar is gekozen voor het thema 'Het samengestelde gezin'. Er bestaan steeds meer samengestelde gezinnen en daardoor wordt het erfrecht complexer. Vragen die opkomen zijn bijvoorbeeld: Wat zijn de gevolgen voor de toekomstige nalatenschap als een van de ouders opnieuw trouwt? Hebben de kinderen uit het eerdere huwelijk van de nieuwe partner dan ook recht op een deel van de erfenis? Zijn hierover afspraken te maken en hoe worden die dan vastgelegd?

Heeft u vragen?

Op de Dag van het Erfrecht beantwoorden onze erfrechtspecialisten bovenstaande vragen of uw overige vragen over de erfenis en/of het testament graag vrijblijvend en kosteloos. U kunt onze advocaten/mediators bereiken op telefoonnummer +31 30 25 95 624.