Dag van de Scheiding 2022

07-09-2022

Maakt u deel uit van een samengesteld gezin en heeft u daar vragen over? 

Op vrijdag 9 september 2022 vindt voor de 12e keer de jaarlijkse Dag van de Scheiding plaats. Op deze dag wordt door de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten scheidingsmediators (vFAS) aandacht gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding van partners die uit elkaar gaan. Het doel is het verbeteren van het proces rondom scheidingen, zodat ex-partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Elk jaar wordt op de Dag van de Scheiding een bepaald thema uitgelicht en extra onder de aandacht gebracht. Dit jaar is dat ‘Het samengestelde gezin’. Het aantal samengestelde gezinnen groeit, maar twee derde daarvan gaat binnen vijf jaar ook weer uit elkaar. Daarom is door de vFAS een onderzoek verricht naar samengestelde gezinnen.

De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het familie- en erfrecht. De leden van de vFAS zijn opgeleid tot advocaat- scheidingsmediator. De advocaten / scheidingsmediators van het team Familie- & Erfrecht van Van Benthem & Keulen zijn lid van de vFAS en hebben veel ervaring met de juridische vraagstukken die spelen bij samengestelde gezinnen.

Wanneer u vragen heeft over onderwerpen die het samengestelde gezin aangaan, zoals kinderalimentatie of stiefouderschap, dan zijn onze advocaten / scheidingsmediators u graag van dienst om met u te overleggen. U kunt onze advocaten / scheidingsmediators bereiken op telefoonnummer +31 30 25 95 624.

Meer informatie over de Dag van de Scheiding vindt u op deze website.