Meesterdagen

Jaarlijks organiseert Van Benthem & Keulen voor eind bachelor- of masterstudenten de Meesterdagen.

Tijdens twee tot drie dagen nemen wij 15 (geselecteerde) studenten mee in de wereld van de advocatuur en het notariaat en zorgen we voor een onvergetelijke ervaring.

De Meesterdagen vinden plaats in een stad binnen Europa. Tijdens de Meesterdagen werken de studenten onder leiding van vier advocaten/kandidaat-notarissen van Van Benthem & Keulen, aan een inhoudelijke case. Ook wordt (meestal) een bezoek gebracht aan één van onze partnerkantoren uit ons SCG Legal netwerk. Naast het inhoudelijke deel is er ook voldoende tijd voor ontspanning, gezelligheid en verdere persoonlijke kennismaking met onze advocaten/kandidaat-notarissen.

Wil je meer weten over de Meesterdagen?

Ben jij benieuwd hoe de Meesterdagen zijn? Onze collega's Jaike, Inge en Anne delen in deze video hun ervaringen. 

Van Benthem & Keulen Meesterdagen promotie 2023.mp4

Een terugblik op de afgelopen Meesterdagen

Hamburg: Meesterdagen 2024

Van 16 tot en met 18 mei 2024 reisden wij met zeven collega’s en vijftien ambitieuze studenten af naar Hamburg, de bruisende havenstad van Duitsland. Tijdens de Meesterdagen kregen de studenten de kans om ons kantoor en onze kantoorgenoten goed te leren kennen. De aftrap vond begin mei plaats met een kick-off op ons kantoor. Onze CEO, Gijs van Wijgerden, verzorgde een presentatie over ons kantoor, waarna we een kennismakingsspel speelden en afsloten met een gezellige borrel. Zo leerden we elkaar al goed kennen, waardoor we op 16 mei direct aan de juridische casus konden beginnen. Deze casus startte met cliëntgesprekken op kantoor en werd verder behandeld tijdens de treinreis naar Hamburg. Na een intensieve eerste dag was het 's avonds tijd voor ontspanning met een gezellig diner en – voor de liefhebber - een drankje in de stad. De volgende dag werkten de studenten opnieuw aan de casus die zij afrondden met vurige pleidooien. Daarna was er wat vrije tijd en 's avonds was het tijd voor een heerlijk diner en een verdere verkenning van het prachtige Hamburg! We sloten de Meesterdagen sportief af voordat we de trein terug naar huis namen. Kortom, het was weer een fantastische editie van de Meesterdagen! Waar zullen we volgend jaar naartoe gaan?

Berlijn: Meesterdagen 2023

Van 11 tot en met 13 mei 2023 zijn zes van onze collega's met vijftien studenten naar Berlijn geweest. We begonnen de Meesterdagen met een introductie op ons kantoor in Utrecht. Na de introductie vertrokken we met de trein naar Berlijn. Op vrijdag 12 mei hebben we ons Duitse partnerkantoor Graf von Westphalen bezocht. Hier hebben we aan een casus gewerkt en vond aansluitend een zitting plaatst. Na een intensieve, leerzame dag was het tijd voor ontspanning. De avondprogramma's hebben we gevuld met diverse leuke activiteiten, zoals een potje shuffleboard en napraten op een rooftop terras & bar. We zijn een sportief kantoor dus hebben we de Meesterdagen zaterdagocht afgesloten met een fietstour door Berlijn. Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagde editie van de Meesterdagen!

Brussel: Meesterdagen 2022

Op 19 en 20 mei 2022 zijn we naar Brussel geweest: Dé plek voor Europese aangelegenheden en een bruisende stad met veel bezienswaardigheden op het gebied van duurzaamheid. Tijdens de Meesterdagen hebben de studenten juridische vraagstukken rondom het thema 'gezond en duurzaam eten' behandeld. Daarnaast hebben de studenten en de advocaten en kandidaat-notarissen van Van Benthem & Keulen leuke activiteiten ondernomen om elkaar, én de stad, beter te leren kennen. Al met al een geslaagde editie van de Meesterdagen!

Maastricht: Meesterdagen 2021

In 2020 moesten we de Meesterdagen (in verband met corona maatregelen) overslaan, maar op 17 en 18 september 2021 konden onze Meesterdagen weer plaatsvinden. Op ons kantoor ontvingen we 15 topstudenten. Na een rondleiding volgden een eerste kennismaking, de introductie van de casus, een inspirerende lezing over onderhandelen en een meesterlijke lunch. 's Middags vertrokken wij met een bus vol muziek en een goede pub quiz naar Kasteel Vaalsbroek in Maastricht. Tijdens de private dining die avond was er alle gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. De volgende ochtend stond in het teken van de door de studenten voorbereide casus. In de middag zijn wij gaan grotbiken en tijdens de busreis terug naar Utrecht was er genoeg ruimte om daarvan bij te komen en in (op zijn Maastrichts) ‘good gezèlsjap’ na te praten.   

Birmingham: Meesterdagen 2020

Van 14 -16 mei 2020 zouden de Van Benthem en Keulen Meesterdagen 2020 in Birmingham van start gaan. Wij keken ernaar uit om 15 topstudenten mee te nemen in de wereld van de advocatuur, kennis te laten maken met onze advocaten en te zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Door het coronavirus kon deze meesterlijke ervaring niet doorgaan.

Parijs: Meesterdagen 2019

Eind mei 2019 reisden vijftien studenten met vijf kantoorgenoten af naar Parijs voor de Meesterdagen 2019. Na een introductie op ons kantoor in Utrecht en een lunch bij de verschillende praktijkgroepen, vertrokken we naar Parijs. In Parijs werkten de studenten en advocaten samen aan een uitdagende case en bezochten we partnerkantoor Fidal; een kantoor uit ons internationale netwerk. Natuurlijk was er uitgebreid gelegenheid om elkaar beter te leren kennen op een informele manier. Oui, oui, wij kijken terug op een geslaagde editie van de Meesterdagen.