Licht op Legal: Wet verbetering poortwachter: Hoe voorkom ik een loonsanctie door het UWV?

09-03-2021

Dit is aflevering 31 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Anne Haverkort, partner en advocaat Arbeidsrecht bij Van Benthem & Keulen, in op de Wet verbetering poortwachter en loonsancties door het UWV.

Als werkgever ben je verplicht om het loon van zieke medewerkers twee jaar door te betalen. Zowel de werkgever als de medewerker zijn op grond van de Wet verbetering poortwachter verplicht zich in te spannen de medewerker te re-integreren. Als het UWV na twee jaar oordeelt dat deze inspanningen onvoldoende waren en niet tot het juiste resultaat hebben geleid, kan het UWV een loonsanctie opleggen. Dit betekent dat de werkgever verplicht is (maximaal) nog een jaar het loon van de zieke medewerker door te betalen. In deze podcast bespreekt Anne de re-integratieverplichtingen en gaat zij uitgebreid in op de vier meest voorkomende redenen voor het opleggen van een loonsanctie door het UWV. Daarnaast geeft zij concrete tips ter voorkoming van loonsancties.

Wilt u meer weten over de Wet verbetering poortwachter of (het voorkomen van) loonsancties? Neem dan contact op met Anne Haverkort.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)