Licht op Legal: Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden: Wat moet u per 1 augustus 2022 regelen?

28-06-2022

Dit is aflevering 63 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Anne Haverkort, partner en advocaat Arbeidsrecht bij Van Benthem & Keulen, in op de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden.

Op 1 augustus 2022 treedt de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. Dit betekent dat werkgevers hun model arbeidsovereenkomsten zullen moeten aanpassen en als medewerkers daarom vragen ook bestaande arbeidsovereenkomsten moeten aanvullen. 

In deze podcast bespreekt Anne de wijzigingen die in de arbeidsovereenkomsten moeten worden aangepast. Verder bespreekt zij de overige wijzigingen als gevolg van de nieuwe wet: scholing, nevenwerkzaamheden en meer voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Anne sluit de podcast af met tips voor HR-managers en bedrijfsjuristen: Wat moeten zij nu meteen doen?

Wilt u meer weten over de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden? Neem dan contact op met Anne Haverkort.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)