Licht op Legal: Tips voor het opstellen van AVG-beleid naar aanleiding van de boete van de AP aan het OLVG

23-02-2021

Dit is aflevering 30 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Elze ‘t Hart, advocaat Information Technology en Privacy bij Van Benthem & Keulen, in op het boetebesluit van de Autoriteit Persoonsgegevens ('AP') van 11 februari 2021. De AP heeft een boete van €440.000,- opgelegd aan Stichting OLVG ('OLVG'), omdat OLVG onvoldoende beveiligingsmaatregelen zou hebben getroffen op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming ('AVG').

In deze podcast bespreekt Elze het boetebesluit van de AP, gaat zij in op het belang van een juist gegevensbeschermingsbeleid voor bedrijven en geeft zij tips aan bedrijfsjuristen en privacy officers voor het opstellen van een dergelijk beleid om (boete) risico’s te beperken.

Wilt u meer weten over de AVG? Neem dan contact op met Elze 't Hart.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)