Licht op Legal: Onderaanneming bij aanbestedingen: Hoe zit dat ook alweer?

24-01-2023

Dit is aflevering 76 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Anne Kusters, advocaat Aanbestedingsrecht bij Van Benthem & Keulen, in op onderaanneming bij aanbestedingen.

Opdrachten die worden aanbesteed zijn vaak grote of complexe opdrachten. De bedrijven die zich daarop inschrijven kunnen niet altijd al het werk volledig zelfstandig uitvoeren. Ze werken samen met partners. Die partners worden in het aanbestedingsrecht onderaannemers genoemd.

In deze podcast bespreekt Anne aan de hand van concrete voorbeelden wanneer een partner een ondernemer is. Daarnaast gaat zij in op de vragen wat het samenwerken met onderaannemers betekent voor het aanbestedingsproces en of je zo’n ondernemer in de uitvoering al dan niet kan vervangen. Anne sluit de podcast af met concrete tips aan zowel aanbestedende diensten als inschrijvers.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of aanbestedingstrajecten in het algemeen? Neem dan contact op met Anne Kusters.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)