Licht op Legal: Mogen persoonsgegevens voor commerciële doeleinden worden gebruikt?

13-12-2022

Dit is aflevering 74 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Elze ‘t Hart, advocaat Information Technology en Privacy bij Van Benthem & Keulen, in op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en het gebruik van persoonsgegevens voor commerciële doeleinden.

Bedrijven gebruiken dagelijks persoonsgegevens voor marketing en andere commerciële doeleinden, maar mag je deze persoonsgegevens zonder toestemming hiervoor gebruiken? In deze podcast bespreekt Elze wanneer je persoonsgegevens mag gebruiken voor commerciële doeleinden. Daarnaast staat zij in het bijzonder stil bij het gerechtvaardigde belang als alternatief voor toestemming. Aan de hand van praktijkvoorbeelden bespreekt zij wat een gerechtvaardigd belang is en hoe ondernemingen hiermee kunnen en moeten omgaan.

Wilt u meer weten over de AVG? Neem dan contact op met Elze 't Hart.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)