Licht op Legal: Jaarrekeningen bij B.V.’s: Wat zijn de belangrijkste (juridische) zaken waar u op moet letten?

31-05-2022

Dit is aflevering 61 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Pauline van Hecke-Margry, kandidaat-notaris bij Van Benthem & Keulen, in op jaarrekeningen van B.V.’s

Ieder jaar rond mei start het jaarrekeningen seizoen omdat besturen van B.V.’s verplicht zijn om binnen 5 maanden na afloop van het boekjaar de jaarrekening op te stellen. Maar wat zijn de belangrijkste (juridische) zaken waar u op moet letten bij het opstellen en vaststellen van een jaarrekening van uw B.V. ?

In deze podcast bespreekt Pauline de drie belangrijkste zaken die moeten gebeuren bij het opstellen van een jaarrekening namelijk; het opstellen, vaststellen en openbaar maken van de jaarrekening. Per onderdeel geeft Pauline aan wat dit onderdeel inhoudt, wat daarvoor moet gebeuren en wie erbij betrokken zijn.

Wilt u meer weten over de ondernemingsrechtelijke aspecten van het opstellen en vaststellen van jaarrekeningen? Neem dan contact op met Pauline van Hecke-Margry.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)