Licht op Legal: Grip op data: Hoe zorg je ervoor dat je als onderneming zeggenschap en controle over data houdt?

28-07-2020

Dit is aflevering 17 van Licht op Legal. In deze aflevering bespreekt onze voormalig collega, Jan Brölmann, in hoeverre data beschermd is door wet- en regelgeving.

Ondernemingen komen in de dagelijkse bedrijfsvoering in aanraking met grote hoeveelheden data, die van cruciale waarde kan zijn voor deze ondernemingen. Maar hoe zit het eigenlijk met ‘eigendom’ van data en is dat juridisch gezien wel mogelijk? Hoe zorg je ervoor dat je als onderneming zeggenschap en controle over data houdt en welke contractuele afspraken zijn daarvoor van belang? In deze podcast bespreekt Jan hoe het zit met ‘eigendom’ op data en hoe je er in contracten voor zorgt dat je zeggenschap en controle over data houdt.

Jan Brölmann is niet meer werkzaam bij Van Benthem & Keulen. Wilt u meer weten over (zeggenschap over) data en de contractuele afspraken in dat verband? Neem dan contact op met Robert Boekhorst.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)