Licht op Legal: Doorverkoop ebooks is in strijd met het auteursrecht: Wat zijn de gevolgen voor de praktijk en wat betekent het arrest voor andere digitale werken zoals muziek, films en software?

11-02-2020

Dit is aflevering 5 van Licht op Legal. In deze aflevering bespreekt onze voormalig collega, Jan Brölmann, het baanbrekende arrest dat recentelijk is gewezen door het Europese Hof van Justitie over de doorverkoop van ebooks als ‘tweedehands’ exemplaren. Het Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat gedownloade ebooks niet mogen worden doorverkocht zonder toestemming van de maker. Dat is strijdig met het auteursrecht. In deze podcast bespreekt Jan wat de gevolgen van dit arrest zijn voor de praktijk en wat dit betekent voor andere digitale werken, zoals muziek, films en software.

Jan Brölmann is niet meer werkzaam bij Van Benthem & Keulen. Wilt u meer weten over het auteursrecht en de exploitatie van digitale werken? Neem dan contact op met Robert Boekhorst.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)