Licht op Legal: Doorgifte van persoonsgegevens buiten de Europese Unie: Waar moet u op letten?

08-02-2022

Dit is aflevering 53 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Elze ‘t Hart, advocaat Information Technology en Privacy bij Van Benthem & Keulen, in op de doorgifte van persoonsgegevens buiten de Europese Unie (EU). In deze podcast legt Elze uit wat onder doorgifte, waaronder het toegang geven tot en het doorsturen van persoonsgegevens, verstaan wordt. Vervolgens bespreekt Elze onder welke voorwaarden persoonsgegevens op grond van de AVG buiten de EU mogen worden doorgegeven. Daarnaast gaat Elze kort in op het Schrems II arrest en bespreekt zij de waarborgen die op grond van de AVG moeten worden genomen en de stappen die u moet zetten om te zorgen dat uw organisatie voldoet aan de AVG met betrekking tot doorgifte van persoonsgegevens.

Wilt u meer weten over de doorgifte van persoonsgegevens buiten de Europese Unie? Neem dan contact op met Elze 't Hart.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)