Licht op Legal: De Warranty & Indemnity-verzekering: Wat is een W&I-verzekering en waar moet je als koper en als verkoper rekening mee houden wanneer je zo’n verzekering overweegt?

28-05-2024

Dit is aflevering 108 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Gijs van Rooijen, advocaat Corporate / M&A bij Van Benthem & Keulen, in op de Warranty & Indemnity-verzekering, de W&I-verzekering. 

Wanneer een onderneming verkocht wordt, wil de koper zeker weten dat hij geen miskoop doet. Van de verkoper worden daarom garanties gevraagd. Maar de verkoper wil niet te lang geld reserveren voor een eventuele claim. De zogeheten Warranty & Indemnity-verzekering probeert de verschillen tussen de wensen van koper en verkoper te overbruggen.  

In deze podcast legt Gijs uit wat een W&I-verzekering is en waarom zo'n verzekering wordt afgesloten. Daarnaast bespreekt Gijs de gebruikelijke voorwaarden van een W&I-verzekering en de invloed van een W&I-verzekering op het overnameproces. Gijs sluit de podcast af met praktische tips voor koper en verkoper die het afsluiten van een W&I verzekering overwegen. 

Wilt u meer informatie over de W&I-verzekering? Neem dan contact op met Gijs van Rooijen. 

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)