Licht op Legal: De Huisvestingswet: Welke instrumenten zijn er voor gemeenten en wat moeten projectontwikkelaars weten over deze wet?

01-11-2022

Morgen, 2 november 2022, zal de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak doen over de zogeheten bouwvrijstelling. Deze uitspraak is van groot belang voor de woningbouwopgave in Nederland. In deze aflevering (aflevering 71) van Licht op Legal spreekt Reimer Helder, advocaat omgevings- en bestuursrecht bij Van Benthem & Keulen, onder andere over deze woningbouwopgave. Daarnaast gaat Reimer in op de vier belangrijkste instrumenten die gemeenten op grond van de Huisvestingswet hebben om de woonruimtevoorraad te beheren. Ook bespreekt hij de gevolgen van de aankomende wetswijziging van de Huisvestingwet voor zowel gemeenten als projectontwikkelaars.

Wilt u meer informatie over de Huisvestingswet? Neem dan contact op met Reimer Helder of Mathilde van Velzen-de Boer of lees de blogs “Huisvestingswet” die Reimer en Mathilde geschreven hebben over dit onderwerp. De blogs zijn te lezen via volgende link.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)