Licht op Legal: Concurrentiebeding: Waar moet u op letten als bedrijfsjurist en HR manager?

22-03-2022

Dit is aflevering 56 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Lisa Schouten, advocaat Arbeidsrecht bij Van Benthem & Keulen, in op het concurrentiebeding.

In de huidige arbeidsmarkt kunnen werknemers eenvoudig switchen van werkgever en dus ook bij concurrenten aan de slag gaan. Maar kan dat zomaar als partijen een concurrentbeding zijn overeengekomen? En waar moet u op letten bij het opstellen van zo’n beding?

In deze podcast legt Lisa uit wat een concurrentiebeding is, waarvoor een concurrentiebeding is bedoeld en wat het belang van een concurrentiebeding is voor werkgevers. Daarnaast bespreekt Lisa aan de hand van voorbeelden in welke situaties er een dispuut kan optreden rond een concurrentiebeding. Lisa sluit de podcast af met tips voor bedrijfsjuristen en HR managers bij het afspreken van een concurrentiebeding.

Wilt u meer informatie over het concurrentiebeding? Neem dan contact op met Lisa Schouten.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)