Licht op Legal: Bescherming van informatie in het tijdperk van AI: Wat moet u als organisatie weten?

25-06-2024

Dit is aflevering 110 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Elze 'Hart, advocaat en associate partner Information Technology en Privacy bij Van Benthem & Keulen, in op de bescherming van informatie.

Met nieuwe AI toepassingen, zoals ChatGPT en Microsoft copilot, wordt het voor organisaties steeds lastiger om informatie te beschermen. Welke informatie mogen medewerkers wel of niet delen met dergelijke toepassingen? Van wie is de informatie? Met welke wetgeving moet je rekening houden en wat zijn de consequenties en risico’s van het delen van informatie via AI-tools? 

In deze aflevering vertelt Elze over het gebruik van AI-tools binnen organisaties. Elze bespreekt hoe de in- en output bij AI-tools beschermd kan zijn en met welke contractuele en wettelijke aspecten rekening moeten worden gehouden. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan intellectueel eigendomsrechten, bedrijfsgeheimen, het beroepsgeheim en persoonsgegevens. Elze legt uit wat dit betekent voor bedrijven en hoe u hier als bedrijfsjurist mee om kunt gaan. Elze sluit de podcast af met concrete tips voor bedrijven die werken met AI toepassingen. 

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Elze ’t Hart.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)