Procederen in het Engels: de oprichting van een Netherlands Commercial Court (NCC) en een Netherlands Commercial Court of Appeal (NCCA)

11-12-2018

In mijn eerdere Legal Update heb ik aangegeven dat hoewel bij verschillende arbitrage instituten in Nederland al wel in het Engels wordt geprocedeerd, dit tot op heden niet het geval is bij de overheidsrechtspraak. Dit zal echter binnenkort veranderen.

Op 11 december 2018 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel voor de oprichting van een Netherlands Commercial Court en een Netherlands Commercial Court of Appeal.

Dit wetsvoorstel heeft tot doel om in Nederland Engelstalige rechtspraak mogelijk te maken bij de (nog in te stellen) internationale handelskamers van de rechtbank Amsterdam en het gerechtshof Amsterdam. Deze internationale handelskamer krijgt de naam Netherlands Commercial Court (of NCC) als onderdeel van de rechtbank Amsterdam en Netherlands Commercial Court of Appeal (of NCCA) als onderdeel van het gerechtshof Amsterdam.

Wanneer de NCC en NCCA de deuren precies zullen openen, is nu nog niet zeker. We houden u in elk geval op de hoogte via onze Legal Updates.

Dit is een Legal Update van Sonja Kruisinga.

Download als pdf

Specialist(en)