Faillissement Scotch & Soda

24-03-2023

Dinsdag 21 maart 2023 hebben de rechtbanken in Amsterdam en Haarlem de faillissementen van Scotch & Soda Holding B.V., Scotch & Soda B.V., Scotch & Soda E-Commerce B.V., Scotch & Soda Export B.V. en Scotch & Soda Group B.V. en Scotch & Soda Retail B.V. (hierna: 'Scotch & Soda') uitgesproken. Daarmee verkeert de volledige Nederlandse tak van het kledingmerk in staat van faillissement.

De gefailleerde vennootschappen hebben ongeveer 800 medewerkers in dienst, verdeeld over 32 (Nederlandse) winkels. De rechtbank heeft twee curatoren aangesteld die belast zijn met het beheer en de afwikkeling van het faillissement.

Het faillissement van Scotch & Soda kan grote gevolgen hebben voor de betrokken partijen. Zo kunnen leveranciers te maken hebben met onbetaalde facturen, terwijl zij onlangs nog producten of diensten aan Scotch & Soda hebben geleverd. Verhuurders zullen zich afvragen of de openstaande huurtermijnen nog betaald zullen worden, en welke rechten en verplichtingen de curatoren hebben met betrekking tot de gehuurde winkels. Ook voor werknemers breekt mogelijk een periode van onzekerheid aan, nu hun arbeidsovereenkomsten met Scotch & Soda worden beƫindigd.

Een faillissement levert altijd veel vragen op bij de betrokkenen. Wat kan, mag en/of moet u doen als u hiermee te maken krijgt? Op onze pagina 'Betrokkenen bij een faillissement' zetten wij kort uiteen wat de gevolgen van het faillissement voor u kunnen zijn en welke maatregelen u kunt nemen om uw schade zoveel mogelijk te beperken.

Bent u betrokken bij het faillissement van Scotch & Soda en heeft u na het lezen van de informatie nog vragen of wilt u advies inwinnen? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten van het team Herstructurering & Insolventie.

Dit is een Legal Update van Rhea Bask.

Download als pdf

Specialist(en)