Wij maken legal Werknemers
oplossingsgericht

Werknemers

Als uw werkgever failliet wordt verklaard breekt er voor u een onrustige periode aan en heeft u waarschijnlijk veel vragen. Heeft u nog werk? Ontvangt u nog salaris en zo ja, hoelang? Mag u elders solliciteren en bent u gebonden aan uw concurrentiebeding? Allemaal vragen waar u snel een antwoord op wilt hebben. Hieronder hebben wij de belangrijkste vragen voor u op een rij gezet.

Staat u vraag er niet tussen of heeft u behoefte aan een nadere advisering? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze specialisten van het team Herstructurering & Insolventie. 

Werknemers

Wat gebeurt er met mijn arbeidscontract als mijn werkgever failliet wordt verklaard?

Antwoord

Als gevolg van het faillissement zal de curator uw arbeidsovereenkomst op korte termijn opzeggen. De opzegtermijn bedraagt maximaal zes weken vanaf de dag van opzegging. Gedurende de opzegtermijn bent u nog in dienst bij de onderneming en dient u beschikbaar te zijn om uw werkzaamheden in opdracht van de curator te verrichten.

Hoe wordt mijn salaris betaald bij een faillissement?

Antwoord

Uw salaris wordt in beginsel betaald door het UWV op grond van de loongarantieregeling. De curator zal u informeren over het invullen van het aanvraagformulier voor de loongarantieregeling.

Ben ik gebonden aan mijn concurrentiebeding als mijn werkgever failliet is verklaard?

Antwoord

In uw arbeidsovereenkomst kunnen een geheimhouding-, non-concurrentie- en/of relatiebeding zijn opgenomen. In beginsel blijft u hieraan gebonden, tenzij u andere afspraken maakt met de curator.