Van Benthem & Keulen kiest voor volgende stap in haar groeiambities door benoeming CEO en COO

28-09-2023

Van Benthem & Keulen heeft per 1 oktober 2023 Gijs van Wijgerden tot Chief Executive Officer (CEO) en Dave Venmans tot Chief Operations Officer (COO) benoemd. Gijs en Dave volgen daarmee Johan Koggink op die per 1 oktober 2023 afscheid neemt als managing director en lid van het dagelijks bestuur (DB). Het DB van Van Benthem & Keulen, bestaande uit Wouter Koelewijn, Alice van der Schee en Steven Storm, vormt vanaf 1 oktober 2023 samen met Dave en Gijs de dagelijkse leiding van het kantoor. 

Met de aanstelling van Gijs en Dave investeert Van Benthem & Keulen in verdere professionalisering en optimalisatie van haar dienstverlening om nog beter in te spelen op de behoeften van haar cliënten in een snel veranderende markt. Van Benthem & Keulen geeft daarmee invulling aan de ambitie om haar leidende positie als fullservice juridische dienstverlener de komende jaren te versterken en verder uit te bouwen, met name in de sectoren Technology, Banking & Finance, Retail, Healthcare, Vastgoed, Industry & Renewables en Overheid.

Wouter Koelewijn: 'We zijn blij met de komst van Gijs en Dave. Zij brengen ons als organisatie nieuwe kennis, ervaring en creatief ondernemerschap.  Daarmee kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van onze multidisciplinaire dienstverlening én groeiambities van ons kantoor. Daarbij staat de cliënt en zijn behoeften vanzelfsprekend centraal. Wij kijken als DB uit naar een succesvolle samenwerking met Gijs en Dave.'

Gijs van Wijgerden (CEO)

Gijs begon zijn carrière bij ING Groep. Daar vervulde hij diverse commerciële en directiefuncties. Zo was hij Regiodirecteur Grootbedrijf & Instellingen, Directeur Public & Health en Directeur van Makelaarsland. Binnen Van Benthem & Keulen wordt Gijs eindverantwoordelijk voor onder andere Marketing & Communicatie, Business Development en Cliënt Management. 

Dave Venmans (COO)

Dave Venmans heeft diverse bestuurlijke en operationele rollen vervuld, waarvan de laatste 7 jaar als COO Business Services bij KPMG. Binnen Van Benthem & Keulen gaat Dave zich richten op interne business service en wordt hij eindverantwoordelijk voor onder andere Finance & Control, Compliance, HR en ICT.

Johan Koggink commercieel adviseur

Vanaf 1 oktober 2023 blijft Johan Koggink als commercieel adviseur verbonden aan Van Benthem & Keulen. 

Wouter Koelewijn: 'Johan was sinds september 2000 managing director en hét gezicht van Van Benthem & Keulen. De afgelopen 23 jaar heeft Johan een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en groei van ons kantoor. Daarnaast heeft hij aan de wieg gestaan van verschillende vernieuwende dienstverleningsconcepten waaronder vanDienst, General Counsel Innovatie Platform, de podcast Licht op Legal en de General Counsel lezingenreeks. Onder zijn leiding is ons kantoor twee keer benoemd tot beste juridische dienstverlener. Wij zijn Johan buitengewoon erkentelijk voor zijn enorme bijdrage en toewijding en zijn blij dat hij tot 1 augustus 2024 aan ons verbonden blijft als commercieel adviseur.'

Voor meer informatie en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Carida Kleijn, manager Marketing &  Communicatie.

Download hier het persbericht