×

Stijn Könning

Advocaat

 

 

Home  »  Specialisten  »  Stijn Könning

Advocaat

Stijn Könning is sinds 2018 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroepen Aansprakelijkheid & Verzekering en Zorg & Sociaal domein.

Stijn volgde de opleiding Geneeskunde en Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht, met een master Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Stijn is gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en het gezondheidsrecht. Voordat hij de overstap naar de advocatuur heeft gemaakt, heeft Stijn één jaar als arts op de Intensive Care gewerkt.

Werkzaamheden

Stijn adviseert cliënten binnen de volgende deelgebieden:

  • Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
  • Gezondheidsrecht

Overig

Stijn is lid van de Vereniging Gezondheidsrecht, lid van De Jonge Balie Midden-Nederland en lid van de Vereniging Jonge Professionals Personenschade.

Sectorteam: Zorg

Recente dienstverlening Aansprakelijk­heid & Verzekering

  • Diverse bodemprocedures en deelgeschillen waarin niet objectiveerbare klachten (zoals whiplash en dystrofie) centraal stonden en er een causaliteitsvraag speelde
  • Procedures waarin het ging om de aansprakelijkheid van een werkgever voor een beroepsziekte (asbest, burn-out, RSI/CANS)
  • Bodemprocedure waarin een arbodienst werd bijgestaan, die aansprakelijk was gehouden voor de schade als gevolg van een loonsanctie