×

Remi van Mansfeld

Advocaat

“Je kunt iemand alleen goed helpen als je verder kijkt dan naar enkel het probleem.”

Home  »  Specialisten  »  Remi van Mansfeld

Advocaat

Remi van Mansfeld is sinds mei 2018 als advocaat werkzaam bij van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Information Technology. Remi is gespecialiseerd in ICT, Privacy en Intellectueel Eigendom.

Remi heeft in 2016 de Master Internet, Intellectueel Eigendom & ICT aan de Vrije Universiteit met goed gevolg afgerond. Na zijn afstuderen heeft Remi bij verschillende advocatenkantoren in Amsterdam stages gelopen en ervaring opgedaan op het gebied van Internetrecht en ICT. Remi was tijdelijk werkzaam bij een blockchain startup.

Wat Remi onderscheidt als advocaat is dat hij zijn cliënten graag helpt door middel van praktische adviezen, waarbij de identiteit van de cliënt centraal blijft staan. Remi is al van jongs af aan geïnteresseerd in informatietechnologie. Zijn kennis en interesse maken hem iemand die zich niet alleen richt op het juridische probleem van de cliënt, maar ook iemand die de context en identiteit van cliënt voor ogen houdt. Dat vindt Remi cruciaal om partijen goed van dienst te kunnen zijn.

Werkzaamheden

Remi adviseert cliënten binnen de volgende deelgebieden:

  • Het verwerken van persoonsgegevens, doorgifte van persoonsgegevens buiten Europa en Cloud computing
  • Verwerkersovereenkomsten en privacy statements
  • IT-contracten en algemene voorwaarden

Recente dienstverlening Information Technology

  • Het adviseren van Europese exploitanten van hogesnelheidslijnen over een complex systeemintegratie-project met een automatiseerder
  • De aanbesteding van technische installaties van de Betuwe Lijn. Het project betreft levering van systemen en installaties voor een nieuw tracé.  Het project omvat aanbestedingsrecht, opstellen en onderhandelen van een consortium overeenkomst en het contract met ProRail.