×

Mark Fidder

Advocaat

“An ounce of prevention is worth a pound of cure.” – Benjamin Franklin

Home  »  Specialisten  »  Mark Fidder

Advocaat

Mark Fidder is sinds 2015 als advocaat werkzaam bij van Benthem & Keulen in de praktijkgroepen Banking & Finance en Kartelschade & Private enforcement. De expertise van Mark is: financial en commercial litigation.

Mark heeft de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden (cum laude) afgerond.

Tijdens zijn studie heeft Mark als lid van een pleitgenootschap aan diverse pleittrainingen en wedstrijden deelgenomen en in 2013 heeft hij de Nederlands-Vlaamse Pleitcompetitie gewonnen. Verder heeft Mark deelgenomen aan twee (juridische) zomerscholen en een half jaar Europees recht gestudeerd aan de Universiteit Leuven.

Werkzaamheden

Mark houdt zich voornamelijk bezig met financiële en commerciële aansprakelijkheden en heeft een bijzondere interesse in complexe juridische kwesties die spelen op het snijvlak van Nederlands (proces)recht en Europees recht. Mark heeft daarnaast ervaring met het adviseren van financiële ondernemingen over toezichtwetgeving.

Recente dienstverlening Banking & Finance

  • Oprichting en advisering van diverse onder toezicht staande beleggingsfondsen, o.a. Legal & General Paraplufonds en Today’s Tomorrow Paraplufonds
  • Begeleiding van het Ardagh concern bij zowel Bond en Term Loan B financiering, groot circa € 1,2 miljard
  • Procedures omtrent zekerheden en zorgplichten voor diverse top 5 banken
  • Advisering over implementatie diverse toekomstige financiële richtlijnen: AIFMD, CRD IV, MiFid II, etc.