×

Kirsten Maes

Advocaat

“In mijn dienstverlening streef ik naar pragmatische en doelgerichte adviezen, waarbij ik mijzelf een proactieve houding aanmeet.”

Home  »  Specialisten  »  Kirsten Maes

Advocaat

Kirsten Maes is sinds 2015 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Commercial Contracting & Dispute Resolution. Kirsten is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht, burgerlijk procesrecht, contractenrecht en geschillenbeslechting.

Kirsten volgde haar bachelor rechtsgeleerdheid binnen het honoursprogramma van het Utrecht Law College van de Universiteit Utrecht (cum laude). Ook haar Master privaatrecht behaalde zij aan de Universiteit Utrecht (cum laude).
Tijdens haar studie publiceerde Kirsten wetenschappelijke artikelen op het gebied van het contractenrecht, het beslagrecht en het aansprakelijkheidsrecht. In 2015 ontving Kirsten de Molengraaff Instituut Scriptieprijs voor haar scriptie ‘De reikwijdte van de zorgplicht van secundaire, private partijen’. In 2016 won zij met dezelfde scriptie de landelijke scriptieprijzen van de Stichting Beer Impuls en later dat jaar van JBL&G.

Naast haar werkzaamheden als advocaat, is Kirsten als buitenpromovenda verbonden aan de Universiteit Utrecht, waar zij werkt aan een proefschrift over secundaire aansprakelijkheden. In dat kader publiceert Kirsten artikelen in onder meer de wetenschappelijke tijdschriften ‘Aansprakelijkheid, Verzekering & Schade’ (AV&S) en ‘Tijdschrift voor Vergoeding Personenschade’ (TVP), verzorgt zij gastcolleges op de Universiteit Utrecht en treedt zij op als (externe) gastspreker, waaronder in 2017 op de themadag van de SSR.

Werkzaamheden

De werkzaamheden van Kirsten bestaan voornamelijk uit het adviseren en procederen op het gebied van het contracten- en aansprakelijkheidsrecht. Meer in het bijzonder gaat het daarbij om
de vakgebieden:

  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Burgerlijk procesrecht
  • Bouwrecht
  • Contractenrecht
  • Geschillenbeslechting
  • Verbintenissenrecht

Overig

Kirsten is spreker tijdens de IURA ACTUA, module Contractenrecht. Ook publiceert Kirsten op regelmatige basis een artikel in ‘Bedrijfsjuridische berichten’ (Bb) en is zij lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP).

Recente dienstverlening

  • Aansprakelijkheids­procedures voor (inter)nationaal opererende spelers in de installatietechniek en de glasvezelindustrie
  • (Buiten)gerechtelijke geschillenbeslechting met betrekking tot de naleving van (meerpartijen)overeen­komsten in onder meer de retail- en bouwsector
  • Conservatoire en executoriale beslaglegging voor een internationaal agentschap, uitgeverij en uitzendbureau
  • Bewijsvergaring door het houden van getuigenverhoren voor onder meer een financieel dienstverlener