×

Jonna De Clerck

Advocaat

“Mijn adviezen zijn helder en eerlijk. Indien nodig ga ik procedures niet uit de weg.”

Home  »  Specialisten  »  Jonna De Clerck

Advocaat

Jonna De Clerck is sinds augustus 2016 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Gezondheidsrecht en Aansprakelijkheids- & Verzekeringsrecht.

Jonna volgde de bachelor rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht en behaalde de master Recht van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Alvorens in dienst te treden bij Van Benthem & Keulen is Jonna meerdere jaren werkzaam geweest bij een nichekantoor op het gebied van personenschade en het gezondheidsrecht.

Werkzaamheden

Jonna adviseert cliënten binnen de volgende deelgebieden:

  • adviseren en procederen op het gebied van het gezondheidsrecht
  • adviseren en procederen op het gebied van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht
  • overig aansprakelijkheidsrecht, zoals werkgevers- en verkeersaansprakelijkheid

Overig

Jonna is lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht (VGR) en de Vereniging voor Jonge Professionals Personenschade (VJPPP). Jonna is redactielid en annotator Gezondheidsrecht Updates (GZR-Updates) en docent Gezondheidsrecht aan het UMCU Julius Centrum.

Sectorteam: Zorg

Recente dienstverlening

  • Diverse bodemprocedures en deelgeschillen waarin niet objectiveerbare klachten (zoals whiplash en dystrofie) centraal stonden en er een causaliteitsvraag speelde
  • Procedures waarin het ging om de aansprakelijkheid van een werkgever voor een beroepsziekte (asbest, burn-out, RSI/CANS)
  • Bodemprocedure waarin een arbodienst werd bijgestaan, die aansprakelijk was gehouden voor de schade als gevolg van een loonsanctie