Concetta Allegra Advocaat Arbeid & Pensioen VBK
Concetta Allegra Advocaat Arbeid & Pensioen VBK
Concetta Allegra
Advocaat Arbeid & Pensioen

Concetta Allegra

Advocaat Arbeid & Pensioen

Concetta Allegra is sinds mei 2018 als advocaat werkzaam bij van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Arbeid & Pensioen. De expertise van Concetta is: contractvormen (zzp, platformarbeid) en arbeidsvoorwaarden.

Wat Concetta onderscheidt als advocaat is dat zij een bewijsbare affiniteit heeft met het overdragen van juridische kennis.

Specialismen

  • Overgang van onderneming
  • Arbeidsovereenkomst en arbeidsvoorwaarden
  • Individueel ontslagrecht
  • Reorganisaties
  • Medezeggenschap
  • Grensoverschrijdende arbeid- en pensioenkwesties

Meer over Concetta Allegra

Concetta heeft rechten gestudeerd aan Universiteit Utrecht. Na haar rechtenstudie was Concetta vanaf 2004 tot 2016 werkzaam als advocaat. In 2011 heeft zij de specialisatieopleiding Arbeidsrecht van de Grotius Academie met goed gevolg (cum laude) afgerond.

In 2016 stapte Concetta uit de advocatuur en heeft zij twee jaar als docent Arbeidsrecht en Sociaal Beleid onderwijs gegeven binnen de Universiteit Utrecht, onder andere in de bachelorvakken Arbeidsrecht en International & European Labour Law en het mastervak Caput Overgang van Onderneming.

In 2018 keerde zij weer terug in de advocatuur. In 2020 heeft Concetta de leergang pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam met goed gevolg (cum laude) afgerond.

Concetta is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Midden-Nederland (VAAMN) en de Vereniging van Pensioenjuristen (VvPJ). Zij publiceert ook met enige regelmaat, het meest recent het artikel 'Payrolling or not? That's the question! Enkele vormen van terbeschikkingstelling nader beschouwd op basis van de wetsgeschiedenis WAB', Tijdschrift Arbeidsrechtpraktijk (TAP), 2019/236.