×

Babs Schoenmakers-Van der Heijden

Advocaat

“In mijn dienstverlening streef ik naar een optimale kennis van de markt waarin mijn cliënt opereert.”

Home  »  Specialisten  »  Babs Schoenmakers

Advocaat

Babs Schoenmakers is sinds 2017 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroepen Competition & EU en Kartelschade & Private enforcement. Zij is gespecialiseerd in het mededingingsrecht. Tevens adviseert zij onze cliënten op het gebied van staatssteun en de Wet Markt & Overheid.

Babs volgde de Master Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2008 is Babs werkzaam als advocaat op het gebied van het mededingingsrecht. In 2015 heeft zij de specialisatieopleiding EU Competition law aan King’s College in Londen afgerond. In 2018 heeft Babs tevens de specialisatieopleiding Economics voor Competition law aan dezelfde universiteit gevolgd.

Wat Babs onderscheidt als advocaat is dat zij naast haar jarenlange ervaring als advocaat ook ervaring heeft als bedrijfsjurist op het gebied van mededingingsrecht. Zij kan zich snel verplaatsen in de positie van cliënten en streeft naar praktische oplossingen.

Werkzaamheden

Babs adviseert cliënten binnen de volgende deelgebieden:

  • Kartelverbod
  • Misbruik van machtspositie
  • Exclusieve en selectieve distributie, franchise, agentuur en online verkoop
  • Concentratiemeldingen bij de ACM, NZa en Europese Commissie
  • Staatssteun en de Wet Markt & Overheid.

Babs geeft daarnaast regelmatig op maat gemaakte compliance en dawn raid trainingen bij onze cliënten. Ook is Babs vaste spreker op de IURA ACTUA Mededingingsrecht en gastspreker op diverse andere IURA ACTUA bijeenkomsten van Van Benthem & Keulen.

Overig

Babs is lid van de Vereniging voor Mededingingsrecht, de Vereniging voor Compliance in de Zorg en de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht.

Sectorteam: Retail, Zorg

Recente dienstverlening

  • Advisering van een grote retailorganisatie bij het opzetten en implementeren van een selectief distributienetwerk in Nederland
  • Begeleiding van concentratiemeldingen bij de ACM en de Europese Commissie in uiteenlopende sectoren (bijv. automotive, optical retail, transport, retail)
  • Advisering over staatssteunverlening in een groot O&O&I project
  • Begeleiding van dawn raids door de ACM en de Europese Commissie