Whitepaper Echtscheiding: een samenvatting van de (juridische) problematiek in vogelvlucht

14-09-2020

Voor Sdu schreef Karlijn Hageraats-Bouwens de Whitepaper Echtscheiding: een samenvatting van de (juridische) problematiek in vogelvlucht. Deze whitepapier is bedoeld voor alle professionals die in hun werk regelmatig met familierechtelijke vraagstukken te maken hebben, zoals juristen en advocaten, gespecialiseerd of geïnteresseerd in het personen- en familierecht.

Het echtscheidingsrecht is een complex rechtsgebied, dat snijvlakken heeft met fiscaal recht, vermogensrecht, verbintenissenrecht, internationaal privaatrecht en procesrecht. Gezien de complexiteit hiervan en de grote impact die een echtscheiding heeft op de persoonlijke levenssfeer van partijen is het van groot belang om (juridisch) goed beslagen ten ijs te komen.

In 2019 bedroeg het aantal echtscheidingen in Nederland maar liefst 30.041. De gemiddelde scheidingsleeftijd is voor een man 47 jaar en voor een vrouw 44 jaar. Het aantal echtscheidingen is het grootst in groepen echtparen die 10-15 jaar getrouwd zijn. Een echtscheiding is een ingrijpende persoonlijke gebeurtenis die dus gezien de cijfers veel mensen op enig moment, direct of indirect en vaak midden in hun leven, raakt. Het is daarom van groot belang dat een echtscheiding wordt behandeld met de noodzakelijke kennis van zaken.

Interesse in de whitepaper? U kunt de whitepaper downloaden via de website van Sdu of via deze link.

 

Specialist(en)