Seminar Milieu- en afvalrecht

Datum: 19 juli 2017

Tijdens het drukbezochte seminar 'Toekomst van het milieu- en afvalrecht' op 19 april 2017 gingen de experts hierover in gesprek met de zaal. Aan het woord waren experts vanuit de inspectie, wetenschap, bedrijfsleven en de advocatuur.

'Overheden en bedrijven hebben veel vooruitstrevende doelen gesteld op het gebied van milieu en duurzaamheid, zoals "Van Afval Naar Grondstof", "circulaire economie" en "energieneutraal". Maar de juridische kant daarvan komt vaak niet voor het voetlicht' volgens milieurecht-advocaat Marjan Staal. Terwijl er veel vragen leven over de regelgeving rond al die thema's.

De zaal zat snel vol met een zeer gemêleerd publiek: regionale overheden, afvalverwerkers, energiesector, grote retailers, verpakkingsindustrie, bouw, infra/rail, waterbeheer, engineering en de juridische wereld. Zij komen de zogeheten 'juridische knelpunten' in de dagelijkse praktijk tegen. Wij blikken terug met drie sprekers en de organisator.

Klik hier voor interviews met:

Seminar Milieu - Chris Backes    Seminar Milieu Walter Klomp    Seminar Milieu Roger Beuting    Seminar Milieu Marjan Staal

  • Prof. dr. Chris Backes, hoogleraar Milieurecht aan de Universiteit van Utrecht, 'milieurecht en kansen'.
  • Walter Klomp, hoofd handhaving afvalstoffen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport,
    'de visie van de ILT'.
  • Roger Beuting, managing director bij Van Scherpenzeel, onderneming in 'waste to product'.
  • Marjan Staal, milieurecht-advocaat bij Van Benthem & Keulen en organisator van het seminar 'Toekomst van het milieu- en afvalrecht'.