'De Oscars van de Nederlandse ICT-markt'

Datum: 9 januari 2017

Computable Awards 2016Award

Legal Tech levert Van Benthem & Keulen Oscar op.

Hoofdredacteur Sander Hulsman schreef een artikel over de winnaars van de Computable Awards 2016 en interviewde Murk Vlietstra over de ervaring om met Legal Tech een award te winnen. Onderstaande is uit het decembernummer van Computable:

'De Oscars van de Nederlandse ICT-markt'
Winnaars Computable Awards 2016 aan het woord.


Het is vooral een eer om een Computable Award te winnen, maar het is ook een hele prestatie. Verschillende jureertrajecten en publieksstemming bepalen uiteindelijk wie er in elke categorie wint. Op 1 november 2016 werden de Computable Awards 2016 uitgereikt en wij vroegen deze winnaars hoe zij hun overwinningstraject ervaren hebben.

Transitievergoeding-app

Winnaar in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB is Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat. Met hun Transitievergoeding-app hebben ze een rekentool op de markt gebracht die aansluit op de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. 'Deze prijs is een erkenning voor het innovatieve karakter van ons kantoor en voor het concreet toepassen van mobiele legal tech', meent Murk Vlietstra, marketing manager bij Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat. 'Het is een eer om als eerste advocatenkantoor ooit dé Computable Award te winnen. Wij zijn er trots op dat wij, komende uit een conservatieve markt, een tool hebben kunnen ontwikkelen die zowel van de vakjury als het publiek het winnende aantal punten heeft gekregen.'

Vlietstra was blij verrast toen zijn bedrijf werd uitgenodigd om deze case te presenteren aan de vakjury van Computable. 'Met veel plezier heb ik ons verhaal verteld en toegelicht en ook de andere presentaties aangehoord. De nominatie an sich was al zo uniek in de advocatuur, dat wij dit met veel trots hebben verkondigd. Na de upgrade naar IPv6 in september hebben wij onze gebruikers pas gevraagd op ons te stemmen. Ik heb erg genoten van de presentatie aan de jury, maar vond het best een lang traject om het publiek in staat te stellen om te stemmen.'

'Wij zijn momenteel in de afrondende fase van de ontwikkeling van een webapplicatie waarmee wij ook als eerste advocatenkantoor de markt op zullen gaan', vervolgt Vlietstra. 'In deze applicatie zullen wij onze kennis, ervaring en historische data combineren met de materie kennis van de betreffende cliënt. Ik hoop dat we hiermee volgend jaar weer voor een Computable Award in aanmerking komen. Wij hebben het een uitzonderlijke ervaring gevonden om als 'buitenstaander' in het ict-domein dé belangrijkste ict-prijs van Nederland te mogen ontvangen.'

Compilatie Award

Foto's van de uitreiking van de Computable Award voor mobiele Legal Tech met
de VBK Transitie App.

Toelichting op bovenstaand bericht:
De VBK Transitie App is door Brandwave gebouwd en is via de Appstore en Google Play Store te downloaden:

Appstore  Google Play Store

Van Benthem & Keulen is op 1 november 2016 met de VBK Transitie App verkozen tot beste ICT project in het MKB in 2016 door het ICT vakblad Computable en wint daarmee als eerste advocatenkantoor ooit deze prestigieuze award in het ICT domein.

Tijdens een spetterende awardsshow in de Jaarbeurs in Utrecht werden de winnaars van de Computable Awards in de verschillende categorieën bekend gemaakt. In een volle zaal met circa 800 automatiseringsdeskundigen wist Van Benthem & Keulen de belangrijkste ICT-prijs van Nederland met mobiele legal tech in de wacht te slepen. Een deskundige vakjury was voor 50 procent verantwoordelijk voor deze uitkomst, de andere helft werd door publieksstemmen bepaald. Vakjury en publiek waren gelijkgestemd: van de 100 punten die onder de vijf genomineerden te verdelen waren kreeg Van Benthem & Keulen er bijna 32, ruimschoots meer dan de nummer 2 (23 punten).

Directeur Johan Koggink: "Wij zijn zeer vereerd om als advocatenkantoor zo'n prestigieuze ICT Award te mogen ontvangen en zijn er trots op dat zowel de vakjury als het publiek voor ons hebben gekozen. De Transitie App is een legal tech innovatie met concreet resultaat voor de gebruiker, net als ons serviceconcept vanDienst, waarmee wij zes kosteloze diensten aanbieden, zowel aan cliënten als niet-cliënten. Ook met deze innovatie laten wij zien dat wij een partner met commitment willen zijn voor ondernemend Nederland."

Marketing manager Murk Vlietstra: "Met deze Award geven wij Legal Tech ook een gezicht in de ICT branche. Door onze juridische kennis te combineren met mobiele technologie en marktbehoefte hebben wij een relevante tool ontwikkeld met een hoog niveau van gebruiksgemak. Altijd en overal beveiligd beschikbaar. Wij zien dat de juridische sector nog maar in zeer beperkte mate mobiele technologie inzet om cliënten in de dagelijkse praktijk te ondersteunen. Met de Transitie App maken wij Legal Tech tastbaar en toegankelijk voor iedereen." 

Met de kosteloze transitie app kan elke HR professional of arbeidsrechtjurist in een beveiligde omgeving direct een ontslagvergoeding (Wet Werk en Zekerheid) berekenen. Desgewenst kan de uitgewerkte berekening beveiligd per e-mail worden toegestuurd. De legal tech app is in 2015 gelanceerd en heeft al duizenden gebruikers.

Het toonaangevende ICT-vakblad Computable ontving in de categorie ICT-projecten in het MKB in totaal 25 voordrachten voor de Computable Awards 2016, waarvan één op basis van legal tech. Na een presentatie van 8 geselecteerde projecten is Van Benthem & Keulen voorgesteld als één van de vijf genomineerden.