Interview met kantoorgenoot Hugo Wolterink in de Volkskrant ‘Salarisplafond kan voorspelbaarheid tegengaan’

16-01-2020

In de Volkskrant van vandaag verscheen het interview ‘Salarisplafond kan voorspelbaarheid tegengaan’ met onze kantoorgenoot, Hugo Wolterink.

In dit interview gaat Hugo in op het gat tussen de rijkste voetbalclubs en het echelon daaronder dat blijft groeien. Hugo schetst kort het huidige systeem en de nadelen daarvan. Vervolgens bespreekt hij kort hoe de salary cap in de Amerikaanse sport werkt en schetst hij de (juridische) mogelijkheden voor Europa.

Hugo schreef de masterscriptie “Salary caps in het Europese voetbal. De (on)mogelijkheden van meer competitieve balans in het licht van de EU-regels omtrent vrij verkeer van werknemers en omtrent mededinging”. Met deze scriptie won Hugo de ‘Prof. mr. N.J.P. Giltay Veth scriptieprijs‘. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Vereniging voor Sport en Recht voor een belangwekkende bijdrage op het gebied van sport en recht.

Lees hier het interview met Hugo.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, neem dan contact op met Hugo. Dat kan via hugowolterink@vbk.nl of via telefoonnummer +31 30 25 95 649.

Specialist(en)