DRM bannerComputable Award met tekst

Uitbreiding internationale samenwerking

Datum: 2 juni 2017

Van Benthem & Keulen en FIDAL kondigen samenwerking aan

We hebben een memorandum van overeenstemming getekend met het Franse kantoor FIDAL. Hiermee versterken wij ons internationale aanbod en FIDAL haar selecte netwerk van voorkeurskantoren in belangrijke rechtsgebieden.

Met de overeenkomst wordt voortgebouwd op de bestaande relatie tussen beide kantoren, die sinds 2015 met elkaar samenwerken en regelmatig opdrachten naar elkaar doorverwijzen wanneer cliënten advies nodig hebben over rechtsgebied overstijgende kwesties. Sinds het begin van onze samenwerking zijn er over weer al talloze doorverwijzingen geweest op diverse praktijkgebieden. Daarnaast hebben medewerkers van beide bureaus gezamenlijk aan evenementen deelgenomen om kennis over grensoverschrijdende juridische kwesties met elkaar te delen.

Johan Koggink, directeur Van Benthem & Keulen: "We zijn heel blij dat we met deze nieuwe overeenkomst kunnen voortbouwen op de reeds uitstekende relatie die we met FIDAL onderhouden. Het is een sterke propositie om tegen onze cliënten te kunnen zeggen dat FIDAL onze voorkeursleverancier is en niet gewoon een ander kantoor waarnaar wij werk doorverwijzen. We zijn trots op deze verbintenis met FIDAL, met ongeveer 1400 advocaten en fiscalisten het grootste ondernemingsrechtelijke advocatenkantoor in Frankrijk. Dit is een belangrijke stap voor ons om ons internationale netwerk uit te breiden en te versterken.

Dankzij de nauwe, naadloze samenwerking tussen onze kantoren kunnen we cliënten advies verstrekken ter behartiging van hun belangen in zowel Nederland als Frankrijk. Qua vakgebieden en specialisaties vormen beide kantoren een goede afspiegeling van elkaar. We zijn allebei sterk in technologie, financiële dienstverlening, vastgoed en retail."

Yves de-Sevin, directeur FIDAL: "Deze samenwerking geeft blijk van onze ambitie om de internationale groei van onze cliënten te ondersteunen door een beroep te doen op de juridische expertise van lokale, onafhankelijke en multidisciplinaire advocatenpraktijken. Na onze overeenkomsten met Siqueira Castro in Brazilië, Miller Thomson in Canada, Deheng in China, Mills & Reeve in het Verenigd Koninkrijk, Abreu in Portugal, SFM in Marokko, CBA in Italië, Loeb & Loeb in de Verenigde Staten en Bilé Aka, Brizoua-Bi & associés in Ivoorkust kijken we uit naar dit partnerschap met Van Benthem & Keulen. Beide kantoren hanteren dezelfde hoge normen van expertise en kwaliteit van dienstverlening."

FIDAL

Yves de-Sevin en Johan Koggink na ondertekening van de overeenkomst.