Maatregelen Van Benthem & Keulen in verband met het coronavirus

Het coronavirus (COVID-19) raakt onze samenleving. De nationale en internationale impact van het virus is groot. De Nederlandse regering heeft de afgelopen maanden strenge maatregelen moeten nemen om het coronavirus zo veel als mogelijk te controleren. Deze maatregelen hebben grote impact op onze maatschappij, uw organisatie en vanzelfsprekend ook ons kantoor. Hierbij willen wij u graag informeren over:

 • De maatregelen die wij tot nu toe hebben getroffen om de veiligheid en gezondheid van onze relaties en medewerkers te beschermen;
 • Wat deze maatregelen betekenen voor u;
 • Hoe wij onze dienstverlening blijven waarborgen.

Maatregelen Van Benthem & Keulen

 • Sinds 16 maart werken al onze medewerkers vanuit thuis, tenzij er een specifieke reden is om dit niet te doen. Het thuiswerkbeleid hanteren wij omdat wij geen risico's willen nemen die de gezondheid van onze medewerkers, cliënten, relaties en businesspartners en hun families in gevaar kan brengen.
 • Onze medewerkers hebben alle ICT middelen tot hun beschikking om hun werkzaamheden vanuit hun thuissituatie te doen zodat lopende zaken doorlopen en toekomstige zaken goed worden opgepakt.
 • Om de veiligheid van onze e-mailcommunicatie en onze dossiers te waarborgen hanteren wij altijd al een streng security beleid op onze ICT infrastructuur. In deze situatie, waarin medewerkers vanuit huis werken, zullen wij de veiligheid van onze ICT infrastructuur extra monitoren.
 • Alle 1 op 1 afspraken vinden in principe online plaats.
 • In verband met de coronacrisis zijn alle events op locatie bij Van Benthem & Keulen geannuleerd. Een aantal bijeenkomsten zal online plaatsvinden. Hierover zullen wij onze relaties informeren.  

Met bovengenoemde maatregelen hopen wij vanuit Van Benthem & Keulen onze bijdrage te leveren aan het onder controle krijgen van het coronavirus.

Wat betekenen de maatregelen voor u en hoe blijven wij onze dienstverlening waarborgen?

Gedurende de periode waarin het coronavirus actief is en de overheid maatregelen afkondigt om het coronavirus onder controle te krijgen zal Van Benthem & Keulen het overheidsbeleid volgen. Dit betekent dat:

 • Al onze advocaten en (kandidaat-)notarissen via e-mail, videobellen en telefonisch bereikbaar zijn. Voor de contactgegevens van onze collega's verwijs ik u graag naar onze website of klik op volgende link voor een totaaloverzicht van de contactgegevens;
 • Alle lopende zaken doorlopen waar dit mogelijk is;
 • Fysieke afspraken op locatie niet plaatsvinden, tenzij daarvoor een bijzondere reden is. Dit gaat altijd in overleg.

Ook de Rechtspraak past zijn manier van werken aan door het coronavirus. De rechtbanken, hoven en bijzondere colleges werken door, zoveel mogelijk op afstand en met digitale middelen. Vanaf 11 mei zijn ook rechtszaken met procespartijen in de zittingszaal beperkt weer mogelijk, als de fysieke aanwezigheid van partijen noodzakelijk is.

Met de maatregelen die wij nu nemen willen wij ook in deze onzekere periode de dienstverlening bieden die u van ons gewend bent. Wij zetten ons daar in ieder geval volledig voor in!

Wij realiseren ons dat bovengenoemde maatregelen mogelijk niet de laatste maatregelen zullen zijn. Wij houden de berichtgeving van de overheid en de adviezen van de medische experts nauwlettend in de gaten en zullen u op de hoogte houden van eventuele nieuwe maatregelen die wij nemen rond het coronavirus.

Mocht u vragen hebben over onze maatregelen of over de impact van het coronavirus op uw organisatie dan kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met onze kantoordirecteur Johan Koggink. Daarnaast staan natuurlijk ook onze juridische professionals voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u van dienst te zijn. 

Download als pdf