×

Maatregelen Van Benthem & Keulen in verband met het coronavirus

18 mrt 2020

Home  »  Maatregelen Van Benthem & Keulen in verband met het coronavirus

Het coronavirus (COVID-19) verspreidt zich steeds verder. De nationale en internationale impact van het virus is groot. De Nederlandse regering heeft afgelopen week strenge maatregelen moeten nemen om het coronavirus zo veel als mogelijk te controleren. Deze maatregelen hebben grote impact op onze maatschappij, uw organisatie en vanzelfsprekend ook ons kantoor. Hierbij willen wij u graag informeren over:

 1. de maatregelen die wij tot nu toe hebben getroffen om de veiligheid en gezondheid van onze relaties en medewerkers te beschermen;
 2. wat deze maatregelen betekenen voor u;
 3. hoe wij onze dienstverlening blijven waarborgen.

Maatregelen Van Benthem & Keulen

 1. Sinds 16 maart werken al onze medewerkers vanuit thuis, tenzij er een specifieke reden is om dit niet te doen. Het thuiswerkbeleid hanteren wij omdat wij geen risico’s 
         willen nemen die de gezondheid van onze medewerkers, cliënten, relaties en businesspartners en hun families in gevaar kan brengen.
 2. Onze medewerkers hebben alle ICT middelen tot hun beschikking om hun werkzaamheden vanuit hun thuissituatie te doen zodat lopende zaken doorlopen en toekomstige zaken
         goed worden opgepakt.
 3. Om de veiligheid van onze e-mailcommunicatie en onze dossiers te waarborgen hanteren wij altijd al een streng security beleid op onze ICT infrastructuur. In deze situatie, waarin
         medewerkers vanuit huis werken, zullen wij de veiligheid van onze ICT infrastructuur extra monitoren.
 4. Alle 1 op 1 afspraken binnen en buiten kantoor worden tot nader order verzet of vinden telefonisch plaats.
 5. Alle IURA ACTUA bijeenkomsten en overige events die gepland stonden t/m 6 april  zijn geannuleerd.

Met bovengenoemde maatregelen hopen wij vanuit Van Benthem & Keulen onze bijdrage te leveren aan het onder controle krijgen van het coronavirus.

Wat betekenen de maatregelen voor u en hoe blijven wij onze dienstverlening waarborgen?

Gedurende de periode waarin het coronavirus actief is en de overheid maatregelen afkondigt om het coronavirus onder controle te krijgen zal Van Benthem & Keulen het overheidsbeleid volgen. Dit betekent dat:

 1. al onze advocaten en (kandidaat-)notarissen via e-mail, webcam en telefonisch bereikbaar zijn. Voor de contactgegevens van onze collega’s verwijs ik u graag naar onze website;
 2. alle lopende zaken doorlopen waar dit mogelijk is;
 3. fysieke afspraken op locatie niet plaatsvinden, tenzij daarvoor een bijzondere reden is. Dit gaat altijd in overleg.

Alle rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges gaan vanaf dinsdag 17 maart 2020 dicht tot ten minste 6 april, behalve voor urgente zaken. Mocht er tussen dinsdag 17 maart en maandag 6 april aanstaande een mondelinge behandeling van een zaak gepland staan, dan zal deze mogelijkerwijs niet plaatsvinden. Uw advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op over het vervolg.

Met de maatregelen die wij nu nemen willen wij ook in deze onzekere periode de dienstverlening bieden die u van ons gewend bent. Wij zetten ons daar in ieder geval volledig voor in!

Wij realiseren ons dat bovengenoemde maatregelen mogelijk niet de laatste maatregelen zullen zijn. Wij houden de berichtgeving van de overheid en de adviezen van de medische experts nauwlettend in de gaten en zullen u op de hoogte houden van eventuele nieuwe maatregelen die wij nemen rond het coronavirus.

Mocht u naar aanleiding van deze mail vragen hebben over onze maatregelen of over de impact van het coronavirus op uw organisatie dan kunt u vanzelfsprekend contact met mij opnemen. Daarnaast staan natuurlijk ook onze juridische professionals voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u van dienst te zijn.

Wij wensen u, uw organisatie en collega’s sterkte in deze periode en goede gezondheid voor iedereen.

Johan Koggink,
directeur

+31 30 25 95 592
+31 65 35 43 632
johankoggink@vbk.nl  

Download hier de maatregelen van Van Benthem & Keulen in verband met het coronavirus in pdf.